ggfestival

#GGfestival Summer 2018

I august fandt Danmarks største social gaming-festival – #GGfestival – sted for 8. gang.

Man skulle måske tro, at der ikke opstod nye venskaber, fællesskab og unikke oplevelser ud fra computerspil. Tro om igen. Fra et YouTube-perspektiv er #GGFestival måske Roskildes fedeste festival, hvor der er der rig mulighed for at møde ligesindede gaming-interesserede børn og unge.

“Min søn Anton spiller til dagligt med venner, men det her er i en meget større skala. Det er meget mere end gaming. Det er hele oplevelsen og overnatning. Det er ligesom en højteknologisk overlevelsestur,” udtaler Rasmus Stilling-Petersen, der er far til Anton og deltog i sidste års #GGFestival.

#GGfestival, der blev afholdt for 8. gang, er et fællesskab og en fejring af spilkulturen, social gaming, YouTube, e-sport og onlinevenskaber. I løbet af en weekend får tusindvis af gamere lejlighed til i fællesskab at dyrke deres begejstring for gaming og online-underholdning.

“Vi er glade for, at vi for 8. gang på 3 år kan give de unge gamere et frirum til at dyrke deres hobby og samtidig møde nye venner i et trygt miljø. #GGFestival er en helt speciel oplevelse, som alle der holder af YouTube og gaming ikke bør snyde sig selv for”, udtaler Martin Wiinholt, CEO for Gonzo Media, der står bag #GGFestival.

 

Forældre får indblik i gaming-verdenen

Som forælder får man også en på opleveren. Mange forældre er glade for at kunne give deres børn oplevelsen af en anderledes og uforglemmelig weekend, og det fællesskab der følger med.

“Det bedste var, at vi gjorde det sammen. Som forælder var det rart at kunne give mit barn og mig sådan en god fælles oplevelse. Det var hyggeligt at snakke med andre forældre, og det var virkelig sjovt at se min søns reaktion, da han mødte sine store YouTube-idoler. Det er altid fedt at se sit barn på den måde,” siger Maja Kristensen, som deltog på #GGfestival sidste år og til denne festival deltog som forælderfrivillig.

Forældrene kan udover at opleve gaming-turneringen også trække sig tilbage til forældreloungen, hvor der er fred og ro fra den begejstrede stemning blandt gamerne – ligesom forældrene naturligvis også har lejlighed til både at prøve kræfter med gaming og Nerf.

“Det er 100% pengene værd. Det er en god oplevelse, der har rystet mig og min søn sammen. Der er meget socialt i forbindelse med alle aktiviteterne. Det er ikke nødvendigvis bare computerspil til langt ud på natten. Min søn har mødt nye venner, han gamer med i dag. Stor oplevelses og helt sikkert noget vi skal gøre igen,” udtaler Rasmus Stilling-Petersen.

 

#GGfestival finder Danmarks bedste til Nerf

Ud over gaming-turneringerne dannede #GGfestival også ramme om Nerf Games 2018: Danmarksmesterskaberne i Nerf. Forud var der blevet afholdt fire indledende kvalifikationsrunder i Toys’R’Us-butikker over hele landet, og vinderne stillede hinanden stævne i Roskilde for at finde Danmarks bedste. Men der er også mulighed for at kvalificere sig endnu på dagen – så Nerf-glade drenge og piger kan komme ind som gæster om formiddagen og stadig være med i kampen om trofæet.

Men mest af alt samles alle deltagerne om en fælles begejstring for gaming. Og det bør alle overveje, hvis det står til Maja Kristensen.

“Hvis jeg skulle give et råd til andre forældre, ville det være, at de skal hoppe ud i det. Jeg havde selv to veninder, der tøvede, fordi de syntes at deres sønner var for små. De var 9-10 år, men jeg fik dem overtalt, og det var de rigtig glade for i sidste ende. Det er altid fedt at få gode oplevelser med sine børn.”

 

Se aftermovie fra #GGfestival Summer 2018 her: