YouTube star Alexander Siniora successful with clothing line

Artiklen blev bragt på Lokalavisen.dk d. 9. februar 2018. Link her:

http://aarhus.lokalavisen.dk/2018-02-09/VIDEO-Sk%C3%B8dstrup-youtuber-hitter-med-t%C3%B8jkollektion-2019102.html

Af Kim Skovrup Andersen

 

 

17-årige Alexander Siniora er en af Danmarks mest populære youtubere, der interesserer sig for mode og har sin egen tøjkollektion

Der er næsten ikke timer nok i døgnet for den 17-årige Alexander Siniora fra Skødstrup. Med en velbesøgt youtube-kanal, sin egen tøjkollektion og en handelsskole at passe, kan det nemlig godt knibe med tiden.

På teenageværelset Skødstrup-rækkehuset er der intet mindre end fire skærme, den unge mand skal holde styr på, en masse tøj og en seng. Sidstnævnte bliver dog ikke taget lige så meget i brug som førstnævnte, for det er tøj og youtube (en webportal, hvor man frit kan dele, kommentere og like videoklip, red,), der tager det meste af hans tid.

“Jeg startede min egen youtube-kanal for halvandet år siden, og efter jeg begyndte på det, blev jeg rigtig modeinteresseret og fulgte med i modens udvikling. Jeg begyndte selv at købe tøj på nettet og fik en tanke om at starte mit eget. Jeg er en type, der godt kan li’ at komme ud med en masse budskaber og fortælle historier fra det virkelige liv. Og så tænkte jeg en dag, at dét kunne jeg gøre gennem tøj. Altså hvis jeg kunne lave nogle tøjkollektioner med en masse budskaber, der har relation til mig, så kunne det være superfedt,” siger han.

Første gang han forsøgte sig med sit eget tøjmærke, som er opkaldt efter Alexanders italienske efternavn, var i september. Den første kollektion blev udsolgt på fire timer.

“Dér fik jeg virkelig blod på tanden, og da det så gentog sig med en ny kollektion i december, var det bare helt vildt, og jeg kunne mærke, at det er her, min fremtid ligger. Jeg tænkte, at jeg havde fat i noget. Det var følelse, der gjorde mig glad og har fået mig til arbejde ekstra ved siden af skolen. Mit tøjmærke er noget, der gør, at jeg står tidligere op og gør senere i seng.” fastslår den 17-årige iværksætter.

 

100.000 følgere

Tilværelsen som populær youtuber, som filmer sin dagligdag i Skødstrup og omegn samt sin interesse for tøj, har gjort det lettere at få skabt opmærksomhed om tøjmærket ‘Siniora’.

“Jeg har en følgerbase på 100.000 og over 7.000.000 visninger på mine sociale medier. Så det kan gå hurtigt, når jeg oploader noget. Det er en surrealistisk følelse, og det er vanvittigt og helt vildt, hvor mange jeg kan nå ud til på kort tid,” fortæller Alexander Siniora, der har oplevet den største respons, da han i en youtube-video fortalte om sin fars død.

“Jeg giver meget af mig selv, og det tror jeg godt, at folk kan li’,” fortæller youtuberen, som lægger 3-4 videoer op om ugen.

Det har foreløbigt givet ham en andenplads i kategorien ‘beauty and fashion’ til Guldtuben, der er et awardshow for Danmarks bedste youtubere.

Alexander Siniora er netop kommet ud med sin tredje kollektion, og hvis det går som de to foregående, er den udsolgt, mens du læser disse ord.

“Min store drøm er tøj. Mærket skal vokse. Der skal sælges mere og oftere. Youtube er også fedt at have som hobby, men som fuldtidsjob vil jeg helt klart satse på at leve af at være iværksætter med mit tøjmærke. Det kan godt være, det lyder urealistisk nu, men min drøm og ambition er helt klart at få et stort firma ud af det her med mange ansatte,” siger handelsskoleeleven.